Redea
Projekti

Danube4SEecosystem

Vrijednost.:
1.883.344,50 EUR
14.190.059,14 HRK

Razdoblje provedbe: 01.01.2024 - 30.06.2026
Program/Fond: Interreg Danube (Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. - 2027.)
Uloga JU REDEA-e u provedbi projekta: partner

Javna ustanova REDEA, kao jedan od partnera, sudjeluje u provedbi projekta Enhancing the development of Social Economy by engaging Local Public Authorities in the Social Enterprises supporting Ecosystem for a more inclusive Labor Market in the Danube Region – Danube4SEecosystem.

Glavni cilj projekta je zajednički razviti inspirativne politike za razvoj društvenog poduzetništva u dunavskoj regiji uključivanjem lokalnih javnih vlasti. Time će se potaknuti inkluzivno zapošljavanje uz podršku poslovanju društvenih poduzetnika kako bi ojačali svoje poslovanje u ulozi dobrog poslodavca.

Glavni rezultati projekta odnose se na sljedeće:

  1. Izrađena Strategija za uključiv ekosustav socijalne ekonomije
  2. Zajednički izrađen akcijski plan za provedbu Danube4SEecosystem strategije
  3. Izrađeno rješenje za razvoj društvenog poduzetništva (transnacionalni alat za procjenu vještina u sektoru društvenog poduzetništva na razini Dunavske regije; razvoj programa za jačanje kapaciteta društvenih poduzeća i lokalne vlasti na području održivosti i otpornosti; digitalna obrazovna platforma za društvena poduzeća; program za mentoriranje; zajednički izrađene metodologije za uspješno i učinkovito provođenje modela suradnje društvenih poduzeća i lokalne vlasti)
  4. Osnovan konzorcij Danube4SEecosystem

Skip to content