Redea
Novosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA METALSKA JEZGRA ČAKOVEC

Objavljeno 29.01.2021

Kao nositelj projekta „Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec“ Međimurska županija osnovala je i opremila prvu znanstveno-istraživačku ustanovu na području sjeverozapadne Hrvatske namijenjenu provođenju vrhunskih istraživanja usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje konkurentnosti metalske i povezanih industrija.

U petak, 29. siječnja 2021. godine su na konferenciji za medije predstavljeni rezultati projekta čija je ukupna vrijednost 35.629.523,12 kune, a sufinancirano je 31.290.223,12 kuna. Projekt je započeo 1. srpnja 2018. godine, a završava 1. veljače 2021. godine. Osigurani su infrastrukturni preduvjeti za rad Metalske jezgre Čakovec: rekonstruiran je objekt unutar Centra znanja Međimurske županije, opremljeni su laboratoriji i prostori za edukaciju.  Izrađen je organizacijski poslovni model suradnje partnera iz istraživačkog tima te su zaposlena tri istraživača.

Metalska jezgra surađuje sa znanstveno-obrazovnim i istraživačkim organizacijama od samog osnivanja 2018. godine, posebice s partnerima na projektu Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu i Međimurskim veleučilištem u Čakovcu čiji stručnjaci čine istraživački tim Metalske jezgre.

Djelovanje Metalske jezgre usmjereno je na istraživački rad, stvaranje novog primjenjivog znanja, ubrzanje tehnološkog razvoja, poboljšanje integracije istraživačkog i poslovnog sektora te transfer znanja.

Projekt se provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content