Redea
Novosti

ZAJEDNO ZA OBITELJ!

Objavljeno 31.05.2022

 

Čakovec, 24. svibnja 2022. – Obiteljski centar Čakovec dobio je novi dom! Ovog petka, na adresi Ulica Matice hrvatske 1b, predstavljen je i službeno novi dom u kojem će boraviti djelatnici Obiteljskog centra Čakovec. Obnovljena je unutrašnjost zgrade u kojoj su nekad boravili obiteljski liječnici.

Nakon niza godina rada u istoj zgradi, uspostavljena je suradnja između Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA i Obiteljskog centra Čakovec, Podružnice Centra za socijalnu skrb Čakovec. Zajedničkom suradnjom pripremljen i prijavljen je projekt, a sa provedbom je započeo 18. listopada prošle godine“ za uvod nam je rekla Mateja Živčec, voditeljica projekta. Koordinatorica projekta i predstojnica Obiteljskog centra Lidija Vinković pobliže nas je upoznala s ciljnim skupinama s kojima se susrećemo te krajnjim rezultatima projekta: „Obiteljski centar Čakovec mjesto je na kojem nastojimo pomoći obiteljima i djeci pri rješavanju problema, pružamo im podršku kako bi najbezbolnije savladali teškoće u njihovoj svakodnevici.“

Trajanje provedbe projekta je 20 mjeseci do 18. 6. 2023. godine, a osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 2.487.086,73 kune, 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85 % iz Europskog socijalnog fonda.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić istaknula je kako je projekt „Zajedno za obitelj!“ itekako potreban za pomoć velikom broju ranjivih skupina s područja Međimurske županije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.12.0031 „Zajedno za obitelj!“ potpisan je između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije i Centra za socijalnu skrb Čakovec kao korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

„Drago mi je što je Obiteljski centar Čakovec iskoristio priliku europskih fondova, a svaka usluga i sadržaj koji je na korist naših građana je i više nego poželjan. Prostor u koji se seli Obiteljski centar Čakovec smo htjeli ostaviti na korištenje zajednici, što vjerujem da će se sada i ostvariti.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je dodao da slijedi adaptacija i vanjsko uređenje zgrade.

 

www.esf.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Fotografije događaja:

  
  
  
  
Skip to content