Redea
Natječaji

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA – SPORTSKA INFRASTRUKTURA 2025.

Objavljeno 19.06.2024

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini u ukupnom iznosu od 11.800.830 eura.

Cilj ovog Javnog poziva je poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture u Hrvatskoj kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Hrvatske.

Uz ova sredstva osigurano je i 27 milijuna eura u 2024. i 2025. godini za sportske građevine od nacionalnog interesa.

Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina:

  • nogometno igralište-prirodna trava/veliko,
  • nogometno igralište-umjetna trava/veliko,
  • sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane),
  • vanjsko sportsko igralište,
  • atletska staza,
  • teniski tereni,
  • ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i
  • posebno programsko područje (podskupine outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo).

Prihvatljivi prijavitelji na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 25. ožujka 2024. godine do 25. lipnja 2024. godine, a sve informacije mogu se pronaći na sljedećoj poveznici https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182.


VAŽNO! IZMJENE JAVNOG POZIVA ZA ISKAZ INTERESA

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je izmjene i dopune uputa za prijavitelje a vezane uz Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini.

Izmjene možete vidjeti OVDJE.

Skip to content