Redea
Natječaji

VAUČERI ZA MSP-OVE

Objavljeno 13.01.2021

Od 12. siječnja 2021. godine mala i srednja poduzeća (MSP-ovi) mogu se prijaviti za financiranje u okviru programa bespovratnih sredstava u vrijednosti od 20 milijuna eura kako bi se poduzećima unutar EU-a pomoglo da bolje iskoriste prava intelektualnog vlasništva.

Fond za MSP-ove u okviru programa „Ideas Powered for Business” uz potporu Europske komisije i Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), pruža pomoć poduzećima da razviju strategije intelektualnog vlasništva i zaštite svoja prava intelektualnog vlasništva na nacionalnoj razini i razini EU-a.

Novi program nudi svim poduzećima financijsku potporu u obliku povrata troškova za usluge provjere intelektualnog vlasništva te prijavu žiga i dizajna, do maksimalnog iznosa od 1500 eura po poduzeću. Fond je jučer otvorio prvi od pet poziva za podnošenje zahtjeva koji će se objaviti tijekom 2021. Novi program prva je ključna mjera Komisijina Akcijskog plana za intelektualno vlasništvo objavljenog u studenome 2020. Zahtjevi, vremenski okvir i druge informacije relevantne za program dostupni su ovdje.

Izvor: Europska komisija

Skip to content