Redea
Natječaji

USPOSTAVA PROIZVOĐAČKIH GRUPA I ORGANIZACIJA

Objavljeno 29.09.2022

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 10. lipnja 2022. godine peti Natječaj za provedbu Podmjere 9.1. „Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru“ – provedba tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 01. siječnja 2020. godine i kojima je odobren Poslovni plan od strane Ministarstva poljoprivrede.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 10.000.000,00 kuna.

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 400.000 eura, odnosno maksimalno do 100.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama.

Intenzitet potpore iznosi 100%.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 4. srpnja 2022. godine od 12:00 sati do 30. rujna 2022. godine do 12:00 sati.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

IZMJENE NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 9.1.1.- USPOSTAVA PROIZVOĐAČKIH GRUPA I ORGANIZACIJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 25. srpnja 2022. godine prve izmjene petog Natječaja podmjere 9.1. „Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru“ – provedba tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“.

Najvažnije izmjene vezane su uz:

  • Poslovni plan proizvođačke organizacije – novim izmjenama, ako korisnik ima odobren Poslovni plan prije objave Natječaja, korisnik mora dostaviti NOVI Poslovni plan na odobrenje, a ne izmjenu ako je tijekom tog razdoblja došlo do nekih izmjena.
  • Dokument dokazivanja utržene proizvodnje:
  • Za proizvođačke organizacije koje su priznate u vremenskom razdoblju kraćem od godine dana prije objave ovoga Natječaja, potrebno je  dostaviti dokumente kojima se dokazuje vrijednost utržene proizvodnje za članove proizvođače tri (3) godine prije ulaska u proizvođačku organizaciju;
  • Za proizvođačke organizacije koje su priznate u vremenskom razdoblju dužem od godine dana prije objave ovoga Natječaja potrebno je dostaviti dokumente kojima se dokazuje vrijednosti utržene proizvodnje proizvođačke organizacije tijekom godine dana prije objave ovoga Natječaja;
  • Za proizvođačke organizacije koje su priznate u vremenskom razdoblju kraćem od godinu dana prije objave ovoga Natječaja, potrebno je učitati dokumente iz kojih je razvidna vrijednost proizvoda bez poreza na dodanu vrijednost koju je utržila proizvođačka organizacija.

U ostalim odredbama, Natječaj ostaje neizmijenjen.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

Druga izmjena petog Natječaja za provedbu tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugu izmjenu petog Natječaja za provedbu Podmjere 9.1. „Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru“ – provedba tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ . Mijenja se rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu i sada glasi: „od 12:00 sati 4. srpnja 2022. godine do 12:00 sati 15. prosinca 2022. godine“ .

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content