Redea
Natječaji

SUFINANCIRANJE PROJEKTA IZ PROGRAMA LIFE 2021. – 2027.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata standardnih djelovanja koji se prijavljuju na natječaj programa LIFE u 2021.

Program LIFE je financijski instrument Europske unije koji potiče razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove u provedbi i dostizanju ciljeva u području okoliša i klimatskih aktivnosti. U novom programskom razdoblju koje je stupilo na snagu ove godine (2021.-2027.) Program LIFE odabrane projekte sufinancira u iznosu do 60%, odnosno do najviše 75% za projekte usmjerene aktivnostima očuvanja prioritetnih vrsta i stanišnih tipova propisanih EU direktivama o staništima i pticama.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će projekte, koji se prijave po ovom Javnom pozivu, a koji budu odabrani za financiranje iz Programa LIFE za 2021. godinu, sufinancirati u visini do 50% od preostalog iznosa koji korisnik mora samostalno osigurati.

Za nacionalno sufinanciranje mogu se prijaviti javna tijela, privatne tvrtke i nevladine organizacije. Rok za prijavu projektnih prijedloga za nacionalno sufinanciranje je 9. studenog 2021. Više o pozivu pročitajte OVDJE.

Izvor: FZOEU

 

Skip to content