Redea
Natječaji

SUDJELOVANJE U PROGRAMU POTICANJA OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU – STIPENDIJE

Objavljeno 16.11.2021

Ministarstvo turizma i sporta i u školskoj 2021./2022. godini objavilo je Javni poziv za program „Stipendije“ u suradnji s poslodavcima i županijskim obrtničkim komorama  s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Ovim pozivom će se sufinancirati učenici i studenti koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac minimalno 30 posto, a Ministarstvo maksimalno 70 posto ukupne stipendije.

Temeljem navedenog Programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se do 2000 kuna mjesečne stipendije u razdoblju od 1. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine.

Nakon završetka redovnog školovanja/studiranja partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira na trajanje stipendiranja).

Javni poziv je otvoren do 15. prosinca 2021.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

POZIV NA BESPLATNU ONLINE RADIONICU „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta Vas poziva u suradnji sa strukovnim udrugama: Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Kamping udruženjem Hrvatske (KUH), Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) i Udrugom obiteljskih hotela (OMH) na sudjelovanje na online radionici „Stipendije“ u sklopu Javnog poziva za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2021./2022.

Radionica će se održati online na platformi Zoom u ponedjeljak, 22. studenog 2021. godine s početkom u 10 sati. 

Cilj radionice je upoznavanje s detaljima i novinama ovogodišnjeg programa „Stipendije“ i objavljenim pozivom.

Prijaviti se možete putem obrasca koju možete pronaći na sljedećoj poveznici, na kojoj se nalaze i detalji radionice.

Skip to content