Redea
Novosti

SUDJELOVANJE NA SKUPU O TRANSFORMATIVNOJ INOVACIJSKOJ POLITICI

Objavljeno 20.04.2023

Na Ekonomskom institutu u Zagrebu 18. travnja 2023. godine održan je skup o transformativnoj inovacijskoj politici, na kojemu su predstavljeni osnovni elementi ove politike. Ujedno je dan osvrt na Novi europski program za inovacije (engl. New European Innovation Agenda) i mjere koje EU poduzima za poticanje razvoja jedinstvenih resursa svake regije i olakšavanje suradnje radi uspostave novih lanaca vrijednosti EU-a. U tom kontekstu je predstavljen i novi instrument Europske komisije za investicije u međuregionalne inovacije (I3).

Voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva u Javnoj ustanovi REDEA, Maša Tomašić, je u sklopu okruglog stola predstavila primjere našeg dosadašnjeg inovativnog djelovanja te planove projekata kojima ćemo se uklopiti u novu inovacijsku politiku EU Komisije, između kojih je i prijava na novi I3 instrument.

Bilo nam je drago odazvati se na poziv i sudjelovati u raspravi sa eminentnim znanstvenicima te stručnjacima iz javnog, privatnog i obrazovnog sektora.

Zaključci skupa, fotografije i više o sudionicima dostupno je na web stranici Ekonomskog instituta Zagreb.

Skip to content