Redea
Seminari

ŠTO ČEKA PODUZETNIKE U NOVOM RAZDOBLJU KORIŠTENJA EU FONDOVA?

Objavljeno 21.04.2021

Kakvi projekti će imati prednost, a kakvi neće biti financirani? Mogu li se poduzetnici već sad početi pripremati za natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava? Kako bismo poduzetnike pravovremeno informirali o tome što ih čeka u razdoblju 2021.-2027. kada su u pitanju EU fondovi Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA organizira seminar

ŠTO ČEKA PODUZETNIKE U NOVOM RAZDOBLJU KORIŠTENJA EU FONDOVA?

koji će se održati u prostorima TICM-a,

na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec (prostor bivše vojarne)

u utorak, 27. travnja 2021. godine

s početkom u 14 sati.

Na seminaru će biti prezentirane sljedeće teme:

 1. Novo programsko razdoblje Europe – Pametna, Povezana, Solidarna, Zelena RH
 • Kako se RH priprema za novo razdoblje korištenja EU fondova?
 • Izvješće i upute Komisije za RH
 • Kako se poduzetnici mogu pripremiti?
 1. Integrirani teritorijalni razvoj (ITP)
 • Što donosi novi Operativni program za teritorijalni razvoj?
 • Koja je razlika ITP-a u odnosu na Operativni program konkurentnost i kohezija i Europski socijalni fond?
 1. Industrijska tranzicija Sjeverne Hrvatske
 • Nove NUTS regije i veći postoci sufinanciranja poduzetničkih projekata
 • Strateški sektori Sjeverne Hrvatske do 2027.
 • Transformacija, reindustrijalizacija i globalizacija u industriji
 1. Prezentacija natječaja za prerađivačke MSP-ove: Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

O PREDAVAČU

Maša Tomašić, mag. oec., voditeljica je Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva u Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA. Savjetuje poduzetnike o mogućnostima sufinanciranja investicija iz različitih programa, pomoću bespovratnih sredstava, zajmova, financijskih instrumenata i temeljem Zakona o poticanja investicija. Više od deset godina radi s poduzetnicima, školama i javnim ustanovama prilikom pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz EU fondova i drugih izvora. Radi na osmišljavanju i provedbi strateških projekata, kao što su Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec te Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu TŠČ- SJEVER. Član je Tematskog inovacijskog vijeća (TIV-a) za energiju te hranu i bioekonomiju te različitih stručnih radnih skupina na nacionalnoj razini.

Predavanje je dio aktivnosti projekta „Podrška međimurskim korisnicima ESI fondova“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a predavanje se organizira u suradnji sa Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a sudionici se prijavljuju ispred poduzeća ispunjavanjem prijavnog obrasca OVDJE. Broj sudionika je ograničen na 20.

Skip to content