Redea
Novosti

SIGURNIJA ENERGETSKA BUDUĆNOST: TRAŽIMO VAŠE MIŠLJENJE

Objavljeno 30.10.2023

Aktualne geopolitičke i resursne krize naglašavaju potrebu za ulaganjem u proizvodnju vlastite energije iz obnovljivih izvora. Ovakve investicije doprinose stvaranju otpornog i prilagodljivog energetskog sustava, no koliko smo zapravo upoznati s različitim oblicima obnovljivih izvora energije, a koliko smo daleko od postizanja energetske samodostatnosti? Koliko trošimo na energiju? Jesmo li spremni investirati kako bi se odmakli od ovisnosti o fosilnim gorivima i prešli na održive načine proizvodnje energije?

Svoje mišljenje na ova pitanja možete dati kroz kratki anonimni UPITNIK (procijenjeno vrijeme ispunjavanja 5 minuta). Cilj upitnika je istražiti stavove stanovnika i poduzetnika Međimurske županije o „energetskoj samodostatnosti“ te dobiti uvid u zastupljenost obnovljivih izvora energije na privatnim kućama, odnosno poslovnim objektima. Rezultati prikupljeni ovom anketom upotrijebit će se za izradu studije naziva Regional Context Assessment, koja će prikazati aktualne podatke o energetskom sektoru (i potencijalu) županije i Hrvatske. Anketa i studije su aktivnosti međunarodnog projekta EXPRESS iz programa Interreg Europe koji Javna ustanova REDEA provodi u suradnji sa osam partnera.

Molimo vas da se odazovete ispunjavanju upitnika te vam unaprijed zahvaljujemo na odvojenom vremenu. Poveznica na sam upitnik se nalazi ovdje: UPITNIK.

Skip to content