Redea
Natječaji

RUKSAK (PUN) KULTURE 2022.

Objavljeno 16.11.2021

Objavljen je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu. 

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan za umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti) koje program Ruksak (pun) kulture uključuje.

Predloženi programi i/ili radionice trebaju pokrivati područja izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, glazba), vizualnu i filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu. Umjetničko-edukativne radionice (književne, vizualne, kazališne, glazbene, plesne i druge), neovisno o broju izvođača, u pravilu trebaju trajati od 30 minuta do tri sata (primjereno dobi korisnika).

Sadržaj radionica i/ili programa sadržajno se ne smije podudarati s redovitim planovima i programima koji se po (predmetnim) područjima provode u vrtićima i školama (za Ruksak, u načelu, nisu prihvatljivi programi vezani uz propisanu školsku lektiru) te mora biti usklađen sa ciljevima Strategije odgoja i obrazovanja.

Poziv je namijenjen razvoju programa za djecu i mlade u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu, vrtiće, osnovne i srednje škole na području cijele Republike Hrvatske. Posebno se podupiru programi namijenjeni djeci i mladima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Prihvatljivi prijavitelji su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi.

Visine naknade ovise o broju izvođača, odnosno o trajanju radionica/pravima prikazivanja filmova u filmskim radionicama, a detaljnija objašnjenja nalaze se u Odluci o sadržaju programa.

NAČIN PRIJAVE: prijava se podnosi elektroničkim putem e-obrasca koji je dostupan na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati svu propisanu dokumentaciju.

ROK ZA PRIJAVU: prijave se zaprimaju do 10. prosinca 2021.

Ostale informacije možete pronaći na internet stranici Ministarstva kulture i medija.

 

 

Skip to content