Redea
Natječaji

RJEŠAVANJE PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Objavljeno 15.03.2022

Otvoren je javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 10. ožujka do 8. travnja 2022. godine, a zahtjevi se dostavljaju poštanskim putem na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Radna skupina za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, s naznakom „prilagodba građevine, njezinog dijela ili opreme“, 10 000 Zagreb, Trg Nevenke Topalušić 1.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  1. djeluju na području Republike Hrvatske,
  2. provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice
  3. zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata.

Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu uz dokumentaciju koja je popisana u Javnom pozivu (šaljemo u privitku), a nalazi se i na linku u nastavku maila.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2022. godini jesu:

  • građevine javne i poslovne namjene,
  • njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i dr.; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2022. godine.

Pristupačnost, unaprjeđenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 78/13).

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Sve informacije i obrazac prijave nalaze se u privitku i na sljedećem linku: https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/javni-pozivi/aktualni-javni-pozivi/919

Skip to content