Redea
Natječaji

REGIOSTAR NAGRADE 2021

Objavljeno 25.03.2021

Europska komisija svake godine dodjeljuje nagrade projektima financiranim sredstvima EU koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u regionalnom razvoju.

REGIOSTARS nagrada dodjeljuje se projektima u pet tematskih kategorija. REGIOSTARS 2021. nagrade usredotočene su na tih pet tematskih kategorija koje su ključni dio regionalne politike EU-a:

  • SMART Europe: Povećavanje konkurentnosti lokalnih poduzeća u digitalnom svijetu
  • GREEN Europe: Zelene i otporne zajednice u urbanom i ruralnom okruženju
  • FAIR Europe: Poticanje uključivanja i antidiskriminacije
  • URBAN Europe: Promicanje zelenih, održivih i kružnih sustava vrijednosti hrane u funkcionalnim urbanim područjima
  • TEMA GODINE: Jačanje zelene mobilnosti u regijama: Europska godina željeznice 2021

Komisija stručnjaka iz pojedinih područja procijenit će prijavljene prijave i odabrati pobjednike, a uz to i javnost će odlučiti o vlastitom pobjedniku među finalistima javnim on-line glasovanjem.

KAKO SE PRIJAVITI?

Može se prijaviti najviše pet projekata po Interreg programu. Kako bi projekt bio nominiran potrebno je izraziti interes slanjem e-pošte na adresu michal.pavlik@interreg-danube.eu zajedno s nacrtom prijavnice do 15. travnja 2021. Više informacija o svim potrebnim informacijama nalazi se u Vodiču za prijavitelje.

Prijavnicu i Vodič za prijavitelje pronađite na web stranici: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/6103.

Nakon procjene ispunjavaju li projekti zainteresirani za prijavu standarde potrebne za prijavu, DTP MA / JS obavijestit će projekte ukoliko su kvalificirani za prijavu i dostaviti pismo podrške potrebno za finaliziranje njihovih prijava do 9. svibnja 2021.

Pobjednici u pet kategorija i pobjednik javnog izbora dobit će nagradu na svečanosti REGIOSTARS koja će se održati u Dubrovniku, u prosincu 2021. godine.

Skip to content