Redea
Novosti

PROJEKT REKONSTRUKCIJE DVORCA FEŠTETIĆ U PRIBISLAVCU NA PRIORITETNOJ LISTI

Objavljeno 08.03.2024

Projekt Rekonstrukcija i prenamjena Dvorca Feštetić u  interpretacijski centar bio je prijavljen na Javni poziv u veljači 2023. kao i preostalih 105 projekata iz cijele Republike Hrvatske. Nakon evaluacije projekt se nalazi na prioritetnoj listi te se ubrzo očekuje Odluka o financiranju i potpis ugovora o bespovratnim sredstvima u vrijednosti od 6.633.118,51 EUR.

Prijavitelj projekta je Međimurska županija, a projektni partneri su Turistička zajednica Međimurske županije i Općina Pribislavec, dok je kompleksnu projektnu prijavu s popratnom dokumentacijom izradila Javna ustanova REDEA.

Ponosni smo što smo važna karika te priče te što ćemo zajedničkim snagama ponovo oživjeti Dvorac Feštetić u Pribislavcu i dati mu novu funkciju u obliku interpretacijskog centra. Ovim projektom nastavit će se zaštita objekta koji je zaštićen kao kulturno dobro RH te će kroz interpretaciju povijesti Međimurja, obitelji Feštetić te međimurske autohtone gastronomije i tradicije, uz primjenu održivih i zelenih rješenja te očuvanje autentičnosti, Međimurje dobiti novi turistički sadržaj za lokalne, ali i strane turiste.

Razvojem nove turističke infrastrukture na području Međimurja doprinijet ćemo daljnjem razvoju kontinentalnog turizma i pozicionirati Međimurje na svjetsku turističku kartu.

 

                                

 

Skip to content