Redea
Natječaji

PROGRAMI KOJI POTIČU ČITANJE I RAZVOJ ČITATELJSKE PUBLIKE

Objavljeno 01.03.2021

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj.

Čitanje je jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva. Sredstva će se dodjeljivati za programe kojima je cilj poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike, a prijaviti se mogu samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području RH, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja.

Predloženi programi mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost, kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje. Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim i multimedijalnim programima koji nastoje povezati čitanje s drugim područjima društvenog djelovanja.

Svaki predlagatelj može prijaviti najviše jedan program. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti za jednogodišnje programe je 20.000,00 kuna, dok je najviši iznos 100.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijave je 26. ožujka 2021. godine.

Upute o samom pozivu te ostale informacije potražite na stranici Ministarstva kulture i medija.

Skip to content