Redea
Novosti

PROGRAM POMOĆI POLJOPRIVREDNICIMA ZA PROLJETNU SJETVU!

Objavljeno 07.02.2022

Ministarstvo poljoprivrede na svojim je službenim stranicama objavilo program potpore vrijedan 80 milijuna kuna.

Kako bi se ublažio rast cijena u poljoprivrednoj proizvodnji te nadoknadio dio troškova nabave gnojiva, Ministarstvo poljoprivrede kreiralo je program potpore za proljetnu sjetvu.

Potpora je planirana za poljoprivrednike s ukupno tri i više hektara jarih žitarica, soje, suncokreta, duhana, šećerne repe i  krmnih kultura, namjerava se vezati za jare ratarske kulture prema Jedinstvenim zahtjevima iz 2021. godine.

Riječ je o državnim potporama koje će se dodjeljivati kroz Privremeni okvir, stoga će zahtjev biti upućen na odobrenje Europskoj komisiji.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.


Na portalu eSavjetovanja dostupan je novi Nacrt prijedloga Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za provedbu proljetne sjetve.

Cilj Programa je pružanje financijske potpore proizvođačima jarih ratarskih kultura koji su se uslijed porasta cijene gnojiva uzrokovane porastom cijene energenata izravno uzrokovane pandemijom COVID 19 suočili s iznenadnim poslovnim poteškoćama radi kojih se može očekivati smanjenje poljoprivrednih površina pod jarim ratarskim kulturama i smanjenje agrotehnike što će u konačnici nepovoljno utjecati na prihode poljoprivrednika, stanje ratarskih kultura na tržištu, proizvodnju stočne hrane.

Savjetovanje je otvoreno do: 21.2.2022., a više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

Skip to content