Redea
Natječaji

PRIJAVE ZA TREĆE GLOBALNO NATJECANJE START-UPOVA U GASTRONOMSKOM TURIZMU

Objavljeno 17.01.2022

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) u suradnji s Baskijskim kulinarskim centrom pokrenula je 3. globalno natjecanje za start-upove u gastronomskom turizmu.

Na natjecanje se mogu prijaviti start-upovi (razvojne tvrtke) koje koriste nove tehnologije, promiču održivost i pozitivno utječu na lokalne zajednice.

Uz mentorstvo i obrazovne i investicijske mogućnosti koje se pružaju pobjednicima, ovo natjecanje pruža međunarodnu platformu za predstavljanje inovativnog projekta u gastronomskom turizmu.

Start-upovi se mogu natjecati u 3 kategorije:

  • Nove tehnologije – rješenja i/ili nove usluge vezane uz sektor gastronomskog turizma
  • Lokalni učinak – projekti koji promiču unapređenje društvenog utjecaja u sektoru gastronomskog turizma
  • Održivost i otpad – projekti s visokom komponentom održivosti i/ili upravljanja otpadom hrane u sektoru gastro turizma.

Pobjednički poduzetnik imat će priliku predstaviti svoj start-up u lipnju ove godine na 7. UNWTO Gastronomskom turističkom forumu (Nara, Japan), te koristiti sadržaje LABe-Digital Gastronomy Lab-a, primati mentorsku podršku od UNWTO-a i partnera itd.

Projekti moraju biti usklađeni s Ciljevima održivog razvoja prihvaćenim od strane Ujedinjenih naroda.

Rok za prijavu start-upa je 28. veljače 2022. godine.

Svi sudionici bit će 1. travnja objavljeni na online platformi, a u svibnju slijedi proglašenje pobjednika natjecanja. Više informacija i prijava: https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourism-startup-competition

Skip to content