Redea
Natječaji

PRIJAVE ZA NAGRADU NOVI EUROPSKI BAUHAUS

Objavljeno 25.01.2022

Novi Europski Bauhaus, inicijativa je Europske unije koja je namijenjena mladim talentima i postojećim projektima  koji nadahnjuju te čije će ideje oblikovati Europu sutrašnjice. Kroz nagradni natječaj vrednuju se održivost, uključivost i estetika te ostvarivanje načela europskog zelenog plana u našim zajednicama, tako da prijavite svoj projekt/ideju i iskoristite priliku osvojiti vrijedne novčane nagrade i promotivne pakete.

Nagradit će se projekti i ideje za lijepa, održiva i uključiva mjesta u četiri kategorije:

  • ponovno povezivanje s prirodom
  • vraćanje osjećaja pripadnosti
  • davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije
  • poticanje dugoročnog i integriranog razmišljanja o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.

Te četiri kategorije odražavaju četiri tematske osi transformacije novog europskog Bauhausa, utvrđene tijekom faze zajedničkog osmišljanja inicijative. Prijave će se ocjenjivati s obzirom na tri temeljne vrijednosti inicijative: održivost, estetika i uključivanje.

Natječaj ima dvije natjecateljske podkategorije: „Nagrada za novi europski Bauhaus” za postojeće projekte dovršene u protekle dvije godine (pobjednici će dobiti 30 000 eura i promotivni paket, drugoplasirani će dobiti 20 000 eura i promotivni paket) i „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa” za koncepte ili ideje stvaratelja mlađih od 30 godina (pobjednici će dobiti 15 000 eura i promotivni paket, drugoplasirani će dobiti 10 000 eura i promotivni paket)

Uz 16 nagrada koje dodjeljuje žiri (prvo i drugo mjesto za svaku kategoriju i potkategoriju), među najboljim prijavama birat će se još dvije nagrade na temelju glasova javnosti.

Prijaviti se mogu autori (pojedinac ili skupina autora) čiji su koncepti, ideje i projekti razvijeni ili fizički smješteni u EU-u, bez obzira na državljanstvo i iskustvo.

NAČIN PRIJAVE:

ROK ZA PRIJAVU: do 28. veljače 2022. u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Više informacija možete vidjeti na OVDJE. 

Skip to content