Redea
Natječaji

PRIJAVE ZA NAGRADU NEW EUROPEAN BAUHAUS 2023

Objavljeno 18.01.2023

Novi Europski Bauhaus, inicijativa je Europske unije namijenjena mladim talentima i postojećim projektima koji nadahnjuju te čije će ideje oblikovati Europu sutrašnjice. Kroz nagradni natječaj vrednuju se održivost, uključivost i estetika te ostvarivanje načela europskog zelenog plana.

Nagradit će se projekti i ideje za lijepa, održiva i uključiva mjesta u četiri kategorije:

  • ponovno povezivanje s prirodom
  • vraćanje osjećaja pripadnosti
  • davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije
  • poticanje dugoročnog i integriranog razmišljanja o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.

Te četiri kategorije odražavaju četiri tematske osi transformacije novog europskog Bauhausa, utvrđene tijekom faze zajedničkog osmišljanja inicijative. Prijave će se ocjenjivati s obzirom na tri temeljne vrijednosti inicijative: održivost, estetika i uključivanje.

U svakoj od četiri kategorije postoje tri paralelna natjecateljska dijela

Skupina A: „Prvaci novog europskog Bauhausa” – bit će posvećena postojećim i dovršenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima.

Skupina B: „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa” – bit će posvećena konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina. Koncepti mogu biti u različitim fazama razvoja, od ideja s jasnim planom do razine prototipa.

Skupina C: „Prvaci novog europskog Bauhausa u obrazovanju” – bit će posvećena inicijativama usmjerenima na obrazovanje i učenje. Prihvatljivi su i dovršeni projekti i inicijative s minimalnom razinom zrelosti. (za detalje pogledajte Vodič za prijavitelje)

Pobjednici u svakoj kategoriji i skupini primit će novčanu nagradu (jedan pobjednik po kategoriji u svakoj skupini kojeg odabire ocjenjivački sud i jedan pobjednik po skupini koji se odabire javnim glasanjem, odnosno sveukupno 15 pobjednika):

– 30 000 EUR za pobjednike u potkategorijama „Prvaci novog europskog Bauhausa” i „Prvaci novog europskog Bauhausa u obrazovanju” te

– 15 000 EUR za pobjednike u potkategoriji „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa”.

Osim novčanog iznosa svaki će dobitnik nagrade moći iskoristiti komunikacijski paket Komisije (npr. promocija na društvenim mrežama i internetskim stranicama Komisije, izrada kratkog videozapisa i podrška u promicanju projekata)

NAČIN PRIJAVE: online prijava na poveznici

ROK ZA PRIJAVU: do 31. siječnja 2023., u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Više informacija možete vidjeti na  New European Bauhaus

Skip to content