Redea
Novosti

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA E-ZAKUP

Objavljeno 06.12.2023

Stvaranje učinkovite, otporne i digitalne Hrvatske važan je prioritet u programu rada Vlade RH. Izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu pokazalo se da država u suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom može kroz oblike raspolaganja – zakup i prodaju, učinkovito raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem.

U tu svrhu, u Ministarstvu poljoprivrede predstavljena je nova aplikacija e-Zakupprogramsko rješenje za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem koja će značajno doprinijeti procesu digitalizacije rada ministarstva. Aplikacija e-Zakup omogućit će  pojednostavljenje procedure raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem s fokusom na pojednostavljenje postupaka raspisivanja natječaja od strane lokalne samouprave. Također, aplikacija pridonosi ubrzanje natječajnih procedura, otvorenosti, transparentnosti i jasnoći prema cjelokupnoj javnosti.

Aplikacija e-Zakup je u fazi testiranja te je u tijeku edukacija jedinica lokalne samouprave koji su prvi korisnici, a u narednom razdoblju nastavit će se s edukacijom svih poljoprivrednika odnosno potencijalnih prijavitelja na natječaje za zakup odnosno otkup poljoprivrednog zemljišta.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content