Redea
Natječaji

PRAVILNIK O PROVEDBI PROGRAMA POTPORE MALIM MLJEKARAMA

Objavljeno 12.10.2023

U „Narodnim novinama“ broj 115/2023, od 6. listopada 2023. godine, objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka donesenog Odlukom Vlade Republike Hrvatske 31. kolovoza 2023. godine. Pravilnik stupa na snagu 14. listopada 2023. godine.

Cilj Programa potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka je pružanje financijske pomoći subjektima koji su suočeni sa problemima uzrokovanim povećanjem troškova goriva koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja  te uzrokuju značajno povećanje troškova sabiranja i transporta sirovog mlijeka od isporučitelja do objekata za preradu. Dodjelom potpore zadržala bi se postojeća razina proizvodnje i prerade kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te omogućio nastavak rada malih mljekara, a samim time i očuvala proizvodnja mlijeka na malim gospodarstvima u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev se uz dodatnu dokumentaciju podnosi Agenciji za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju na obrascu Zahtjeva za potporu.

Rok za podnošenje zahtjeva završava 28. listopada 2023. godine.

Više informacija možete vidjeti ovdje.

Skip to content