Redea
Novosti

PRAVILNIK O PROVEDBI PROGRAMA DRŽAVNE POTPORE PROIZVOĐAČIMA SVINJA

Objavljeno 29.01.2024

U „Narodnim novinama“ broj 157/2023 od 28. prosinca 2023. godine objavljen je Pravilnik o provedbi programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge.

Cilj Programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge je dodjela potpore za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina, otpremljene iz objekata u zoni ograničenja na klanje sukladno relevantnim propisima i mjerama kontrole bolesti.

U okviru ovoga Programa omogućit će se potpora za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina otpremljene na klanje iz objekata u zoni ograničenja u razdoblju od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2023. godine.

Zahtjev za potporu se popunjava putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izravno ili u podružnicama Agencije u razdoblju od 3. do 23. siječnja 2024. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.


VAŽNO! POVEĆANJE SREDSTAVA POTPORE ZA NADOKNADU GUBITKA USLIJED NAREĐENIH MJERA ZA SUZBIJANJE AFRIČKE SVINJSKE KUGE

Na sjednici održanoj 25. siječnja 2024. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o Izmjeni Programa potpore sektoru svinjogojstva za nadoknadu gubitaka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge, kojom se ukupna sredstva za provedbu Programa s 5.000.000,00 eura povećavaju na iznos od 10.000.000,00 eura.

Više informacija o Programu potpore sektoru svinjogojstva za nadoknadu gubitka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge možete vidjeti OVDJE.

Skip to content