Redea
Novosti

PRAVILNICI KOJIMA ĆE SE U 2021. REGULIRATI OSLOBOĐENJE OD PLAĆANJA DIJELA TURISTIČKE PRISTOJBE I ČLANARINE

Objavljeno 14.05.2021

Na portalu e-Savjetovanja otvorena su javna savjetovanja za sljedeće pravilnike:

  • Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe u 2021.
  • Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (nautičari).
  • Pravilnik o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici.

Pravilnikom o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe u 2021. godini predlaže se oslobađanje plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet, smještajnu jedinicu u kampu i kamp odmorištu te prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj, ali i u cijelosti za pomoćni krevet. Savjetovanju možete pristupiti OVDJE.

Pravilnikom o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (nautičari) predlaže se oslobađanje plaćanja 20% paušalnog iznosa turističke pristojbe, ovisno o duljini plovila i vremenskom razdoblju boravka na plovilu. Savjetovanju možete pristupiti OVDJE.

Pravilnikom o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom  i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici predlaže se umanjenje visine godišnjeg paušalnog iznosa članarine za 50% po krevetu, odnosno smještajnoj jedinici, dok se za pomoćne krevete predlaže oslobađanje od plaćanja članarine. Savjetovanju možete pristupiti OVDJE.

Savjetovanje je otvoreno do 25. 5. 2021., a više informacija možete pogledati ovdje.

Skip to content