Redea
Natječaji

POZIV ZA UKLJUČENJE U ŠKOLSKI MEDNI DAN 2022.

Objavljeno 02.09.2022

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece od najranije dobi i njihovih roditelja, o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u svakodnevnu prehranu. Na taj način će se također doprinijeti podizanju svijesti o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova:

– Republika Hrvatska

– jedinice lokalne samouprave

– jedinice područne (regionalne) samouprave

– druge pravne ili fizičke osobe

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola, na dan 7. prosinca 2022. povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2022. godine, a detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Skip to content