Redea
Natječaji

POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA U KULTURI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Objavljeno 07.10.2022

Otvoren je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Međimurske županije za 2023. godinu.

Cilj Javnog poziva je podržati programe i projekte u djelatnosti kulture koje doprinose razvoju i unapređenju kulture na području Međimurske županije. Pri ocjenjivanju prijavljenih programa osobita pažnja će se usmjeriti na kvalitetu predložene aktivnosti, značaj za stvarnu potrebu zajednice i opći interes za njen razvitak.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju kulturne djelatnosti odnosno provode programe, projekte, aktivnosti i manifestacije u kulturi na području Međimurske županije:

– kulturne djelatnosti: arhivska djelatnost, muzejska djelatnost, knjižnična djelatnost, nakladnička i knjižarska djelatnost te audiovizualna djelatnost,

– kulturno-umjetničko stvaralaštvo: dramska i plesna umjetnost, glazbena i glazbenoscenska umjetnost, književnost, vizualne umjetnosti, dizajn i arhitektura, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse, digitalna umjetnost i kulturno-umjetnički amaterizam,

– djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom

– transverzalna područja: međunarodna kulturna suradnja i mobilnost, dostupnost, pristup i sudjelovanje u kulturi, raznolikost kulturnih izričaja i digitalizacija u području kulture.

Prihvatljivo razdoblje trajanja programa ili projekta je od 01.01.2023. do 31.12.2023. godine te će se odobravati troškovi nastali u navedenom razdoblju neovisno od dana potpisa ugovora.

Način prijave i potrebna dokumentacija nalazi se OVDJE.

Rok za dostavu prijave na natječaj: 31. listopada 2022. do 12:00 sati.

Skip to content