Redea
Natječaji

POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA INFRASTRUKTURNO OPREMANJE POSREDNIKA U LANCU DONIRANJA HRANE I BANKE HRANE

Objavljeno 12.02.2024

U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., mjere C1.5 R4 Unapređenje sustava doniranja hrane u RH, objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5.R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Bespovratna sredstava namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane. Ovo je drugi takav poziv kojim se prije svega želi omogućiti prijava projektnih prijedloga za infrastrukturno opremanje banki hrane u županijama u kojima takvo opremanje nije provedeno na temelju prvog poziva. Konkretno, za uspostave banke hrane su sklopljeni i provedeni ugovori u sljedećim županijama: Grad Zagreb, Virovitičko-podravska, Međimurska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija.

U Pozivu su definirani ciljevi, uvjeti i postupak dodjele bespovratnih sredstava namijenjenih ulaganju u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Pozivu možete pristupiti OVDJE.

Skip to content