Redea
Natječaji

POTPORA ZA NABAVU MINERALNOG GNOJIVA

Objavljeno 29.03.2022

Temeljem Pravilnika o provedbi potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva, zahtjevi za potporu će se podnositi u razdoblju od 1. travnja do 15. svibnja 2022. godine.

Za provedbu Programa, koji za cilj ima osiguravanje određene nadoknade za porast cijene gnojiva te kako bi se zadržala dosadašnja razina poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, osiguran je iznos od 200 milijuna kuna, a predviđa se da će obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava.

Potpora je predviđena za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje.

PRIHVATLJIVI KORISNICI: proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika koji su podnijeli  Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini.

Minimalna prihvatljiva površina po poljoprivrednim kulturama iznosi 1,0 ha te je za potporu prihvatljivo do prvih 20 ha poljoprivrednih površina poljoprivrednog gospodarstva na kojima se uzgaja jedna ili više navedenih kultura.

IZNOS POTPORE:

– 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva

– 250 kn/ha za preostalih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Skip to content