Redea
Natječaji

POTPORA ZA EUROPSKE MREŽE KULTURNIH I KREATIVNIH ORGANIZACIJA 2021

Objavljeno 09.06.2021

 

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija s početkom provedbe u 2021. godini.

Potpora za jačanje kapaciteta kulturnih aktera za transnacionalno djelovanje
Potpora za Europske mreže odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu.

Kroz ovaj Poziv će se pružiti potpora kulturnim organizacijama koje provode predstavničke mreže europskih kulturnih organizacija temeljene na članstvu i koje pokrivaju širok raspon zemalja sudionica Kreativne Europe. Mreže moraju imati zajedničku misiju, pravila upravljanja i prava i obveze članova, koji su formalno uspostavljeni (u “statutima” ili ekvivalentno) i dogovoreni. Mreže trebaju biti sastavljene od koordinacijskog tijela i njenih članova.

Procjena je kako će se podržati 30 europskih mreža s ukupnim proračunom od EUR 27.000.000.

Potpora europskoj mreži može iznositi najviše EUR 825.000,00 za razdoblje od tri godine odnosno 80% dozvoljenih troškova rada mreže.

Aktivnosti mreže trebaju biti podijeljene u Radne pakete (Work packages) namijenjene sveobuhvatnom razvoju kulturnog i kreativnog sektora na razini Europe.

Kod procjene (evaluacije) prijava moguće je dobiti najviše 100 bodova koji su raspoređeni u četiri kategorije te je potrebno zadovoljiti prag od 70 bodova:

Relevantnost projektne ideje u odnosu na ciljeve i prioritete (40 bodova)
Kvaliteta sadržaja i predloženih aktivnosti (25 bodova)
Upravljanje projektom (10 bodova)
Komunikacija i diseminacija (25 bodova)

Rok za prijave je 26. kolovoza 2021. godine do 17:00 CET.

Sva potrebna dokumentacija kao i Upute za prijavu za potpore europskim mrežama nalaze se ovdje.

Izvor: deskkultura.hr

Skip to content