Redea
Natječaji

POTPORA PROIZVOĐAČIMA TOVNIH SVINJA

Objavljeno 10.05.2021

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je nakon održanog e_savjetovanja usvojila Pravilnik o provedbi Programa potpore proizvođačima tovnih svinja zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19.

Cilj Programa potpore proizvođačima tovnih svinja je pružanje financijske pomoći proizvođačima tovnih svinja koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 suočili s trajnim poteškoćama u poslovanju kao rezultatom ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje te time vezano pad cijena i konačno padom prodaje. Time su proizvođači dovedeni u situaciju manjka likvidnosti ili čak potpune nelikvidnosti. Potporom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost proizvođača i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave COVID-19, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Zahtjev za potporu podnosi se od 10. svibnja do 31. svibnja 2021. godine putem AGRONET-a, zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja, izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

Više informacija kao i obrasce prijave možete vidjeti OVDJE.

 

 

Skip to content