Redea
Novosti

POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA INTERREG SLOVENIJA-HRVATSKA

Objavljeno 27.02.2024

Dana 26.2.2024. u Ljubljani je održano svečano potpisivanje ugovora za projekte u okviru 1. poziva Programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2021.-2027.

JU REDEA je prisustvovala potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt BEE(A)WARE na kojem je REDEA vodeći partner.

Partneri na projektu su Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Javni zavod Krajinski park Goričko, Galerija – Muzej Lendava i Nacionalni inštitut za biologijo, a ukupni proračun projekta iznosi 1.028.114,21 EUR uz EFRR sufinanciranje od 80%.

Provedba projekta službeno započinje 1.3.2024., a njime će se utjecati na jačanje kapaciteta i razvoj novih rješenja u svrhu očuvanja, zaštite i povećanja brojnosti ugroženih zajednica divljih oprašivača i medonosne pčele.

Osim toga, JU REDEA je partner na projektu ODZIV gdje je vodeći partner Regionalna razvojna agencija Maribor uz partnere Crveni križ Čakovec, Crveni križ Slovenije i Vatrogasna zajednica Maribor.

JU REDEA je također sudjelovala u izradi projektne prijave za projekt PALI-CARE za koji je također potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Vodeći partner na projektu je Županijska bolnica Čakovec uz partnere Dom zdravlja Čakovec, Bolnica Murska Sobota i NGO Hospic.

 

 

Skip to content