Redea
Natječaji

POTICANJE STVARALAŠTVA VIZUALNIH UMJETNIKA U 2022. GODINI

Objavljeno 31.03.2022

Ministarstvo kulture i medija i u 2022. godini nastavlja s komplementarnim modelima potpora primarno usmjerenima prema samostalnim umjetnicima i neovisnim profesionalcima, ali i drugim dionicima u području kulture.

Javnim pozivom za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2022. godini dodjeljivat će se potpore za umjetničko istraživanje i edukaciju umjetnika, realizaciju novih radova, prezentaciju rada te poticaji za autorski rad na samostalnoj izložbi.

Putem trajnom dijaloga s klasterom strukovnih udruga koje djeluju u području vizualnih umjetnosti Ministarstvo nastoji identificirati potrebe vizualnih umjetnika te kontinuirano poticati njihov rad i stvaralaštvo u okolnostima pandemije bolesti COVID-19 kao i posljedicama dvaju snažnih potresa koje su uvjetovale smanjenu mobilnost umjetnika te su znatno otežale ili onemogućile njihov rad u prethodnim godinama.

Rok za prijavu: 29. travnja 2022

Potpore će se dodjeljivati u dvije kategorije:

 A| Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti       
Prihvatljive aktivnosti u ovoj kategoriji:
A1. Umjetničko istraživanje i edukacija umjetnika
A2Realizacija novih radova
A3. Prezentacija rada

 B| Poticaj umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi

Odobravat će se potpore u sljedećim iznosima:

Kategorija A:
Aktivnost A1:

  • potpore u iznosu od 5.000,00 kn do maksimalno 25.000,00kn;

Aktivnost A2:

  • potpore u iznosu od 15.000,00 kn do maksimalno 60.000,00 kn;

Aktivnost A3:

  • potpore u iznosu od 5.000,00 kn do maksimalno 25.000,00kn.

Kategorija B:

  • sredstva u iznosu od 7.000,00 kn bit će dodijeljena onim prijaviteljima koji ispunjavaju uvjete propisane ovim Pozivom.

Prihvatljivi predlagatelji  su državljani Republike Hrvatske, vizualni umjetnici koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja: slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, suvremene umjetničke prakse i umjetnici koji profesionalno djeluju više od 3 godine

Prijave se podnose putem interneta na odgovarajućem obrascu ePrijavnice koja je dostupna na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu ePrijavnicu potrebno je učitati odnosno pohraniti svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.

Više detalja o Javnom pozivu pronađite na sljedećemlinku: Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2022. godini.

Skip to content