Redea
Natječaji

POTICANJE OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU

Objavljeno 23.10.2023

Ministarstvo turizma i sporta na svojim je stranicama objavilo Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2023./2024. pod nazivom „STIPENDIJE“.

Cilj Javnog poziva je jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti fizičke (obrti) i pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije.

Krajnji korisnici stipendija su učenici i studenti, a iznos stipendije iznosi 266 EUR po učeniku/studentu mjesečno. Krajnji korisnici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj/akademskoj godini.

Prijava se podnosi isključivo putem portala eTurizam, a rok za prijavu na Javni poziv je 30 dana od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

VAŽNO!!! PRVE IZMJENE JAVNOG POZIVA

Ministarstvo turizma i sporta na svojim je stranicama objavilo 1. izmjene Javnog poziva poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2023./2024. „STIPENDIJE“.

Izmjene su unesene u dokumentaciju Poziva kojoj možete pristupiti OVDJE.

 

Skip to content