Redea
Natječaji

PONOVNO OTVARANJE POZIVA „PILOT PROJEKT RAZVOJA ZELENE INFRASTRUKTURE I/ILI KRUŽNOG GOSPODARENJA PROSTOROM ZGRADAMA“

Objavljeno 12.06.2024

NOVO: TREĆA INFORMATIVNA RADIONICA

Organizira se Treća informativna radionica za poziv “Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama” koja je namijenjena potencijalnim prijaviteljima – jedinicama lokalne samouprave i Gradu Zagrebu.

Radionica se održava 26. lipnja 2024. s početkom u 10 sati putem platforme Microsoft Teams.

Cilj radionice je pružiti detaljne informacije o Pozivu, uvjetima prijave te kriterijima odabira i načinu bodovanja. Također će se govoriti o uvjetima sufinanciranja i tehničkoj podršci namijenjenoj prijaviteljima, koju pruža Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) – Sektor zaštite okoliša, tijekom pripreme projektnog prijedloga, a prije same prijave na predmetni Poziv. Tehnička podrška podrazumijeva pregled nacrta projektnog prijedloga te prijedloge za poboljšanje projekta.

Sve informacije o prijavi dostupne su OVDJE. 

Dodatne informacije o Pozivu i radionici dostupne su OVDJE. 

_____________________________________________________________________________________________

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ponovno otvara Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“.

U okviru inicijative 6. NPOO-a Obnova zgrada, odnosno reforme C6.1.R5 (C7.2 R2/C7.2 R3) Uvođenje novog modela strategija zelene urbane obnove i provedba pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, osigurana je alokacija u iznosu od 15.500.000,00 eura, a bespovratna sredstva će se dodjeljivati iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta „EU sljedeće generacije“.

Modalitet ovog Poziva će biti privremeni, projektni prijedlozi zaprimat će se u unaprijed određenom roku, a potom će se svi zaprimljeni projektni prijedlozi ocjenjivati prema kriterijima prihvatljivosti i odabira kako bi se omogućilo sufinanciranje najkvalitetnijih projektnih prijedloga s najvećim brojem bodova. Podnošenje projektnih prijedloga bit će moguće do 31. prosinca 2024. godine, putem informacijskog sustava fondovieu.

Ovim Pozivom pružit će se potpora u provedbi pilot projekata na lokalnoj razini koji su identificirani kroz strategije zelene urbane obnove.

Pozivom će se sufinancirati aktivnosti koje se odnose na provedbu Pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, horizontalne mjere osiguravanja pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, ugradnje elemenata zelene infrastrukture, održive urbane mobilnosti i elektromobilnosti, upravljanje projektom i administracija te aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 265.445,60 eura, a najviši 1.061.782,00 eura. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100%.

Ministarstvo će po objavi Poziva za sve potencijalne prijavitelje organizirati i informativne radionice putem platforme Microsoft Teams.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

Skip to content