Redea
Novosti

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA BOND 2 I OSNIVAČKA SKUPŠTINA MREŽE POTPORNIH INSTITUCIJA

Objavljeno 18.06.2021

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO organizirala je trodnevnu konferenciju povodom početka druge faze projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija BOND2, okupivši predstavnike poduzetničkih potpornih institucija (PPI), članove Mreže BOND. U okviru konferencije održana je osnivačka skupština udruge Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND i jednoglasno je usvojen Statut Udruge koja okuplja poduzetničke potporne institucije iz različitih dijelova Republike Hrvatske. TICM je također jedan od članova udruge Mrež BOND.

Konferenciji je nazočila Spomenka Đurić, državna tajnica iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a uvodnim obraćanjem konferenciju su otvorili Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a i Marko Markić, ravnatelj Uprave za programe i projekte Europske unije, europske i međunarodne poslove Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Prva faza projekta BOND provedena je od 2017. do 2019. godine. Druga faza provedbe projekta predviđena je do svibnja 2023. godine. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tijekom konferencije Magdalena Dovečer, voditeljica projekta BOND 2 i Službe za koordinaciju HAMAG-BICRO-a, predstavila je projekt BOND: „Nakon uspješno završene prve faze pilot-projekta BOND i uspostavljene Mreže BOND, HAMAG-BICRO nastavlja provedbu projekta BOND 2. Cilj projekta je unaprijediti Mrežu BOND kroz razvoj standardiziranih usluga te kroz uspostavu sustava mentorstva sa svrhom podrške poduzetnicima sukladno njihovoj fazi razvoja, tržišnoj poziciji i sektoru djelatnosti. Svim poduzetnicima na području Republike Hrvatske trebaju biti jednako dostupne usluge na istoj razini kvalitete, bez obzira gdje djeluju. Udruga Mreža BOND to će im i omogućiti.”

Za predsjednicu udruge Mreža BOND odabrana je Tamara Didak iz Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) koja je povodom osnivanja Udruge izjavila: „Mreža BOND je svojim dosadašnjim radom već postigla dragocjenu razmjenu iskustva i znanja poduzetničkih potpornih institucije iz različitih dijelova Hrvatske, a njezinim institucionaliziranjem u oblik udruge moći ćemo još brže i učinkovitije odgovoriti na izazove poslovanja u segmentima na koja nam ukazuju poduzetnici.“

U okviru konferencije održane su i radionice na temu razvoja novih usluga za poduzetnike, standardizacije usluge savjetovanja poduzetnika u rastu i razvoju te na temu jačanja kompetencija zaposlenika PPI-jeva, članova Mreže BOND. Na konferenciji, osnivačkoj skupštini te na radionicama sudjelovala je i voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva Maša Tomašić zajedno s predstavnicima drugih međimurskih (potpornih) organizacija: Ivan Plačko iz TICM-a, i Alenom Višnjićem iz MENEA-e.

Skip to content