Redea
Natječaji

POČETAK ELEKTRONIČKE PROVEDBE NATJEČAJA ZA ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE

Objavljeno 29.01.2024

Objavom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske (NN 157/2023) od 28. prosinca 2023 godine nastupila je obveza svih dionika procesa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem da sudjeluju u natječajima za zakup poljoprivrednog zemljišta elektronički kroz programsko rješenje eZakup.

eZakup rezultat je višegodišnjeg rada Ministarstva poljoprivrede s ciljem ubrzanja postupaka raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem pri čemu je težište stavljeno na pojednostavljenje postupaka raspisivanja natječaja od strane lokalne samouprave  te prijave na natječaje od strane zainteresiranih poljoprivrednika. Osim navedenog, novo rješenje doprinijet će i unaprijeđenu kvalitete i transparentnosti evaluacije zaprimljenih prijava te njihovo rangiranje.

Svi dionici pristupaju programskom rješenju eZakup putem portala ePoljoprivreda najmanje vjerodajnicom 1 – niska razina sigurnosti.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content