Redea
Natječaji

OTVORENE PRIJAVE ZA PROJEKTE UNUTAR PROGRAMA EUREKA

Objavljeno 16.03.2022

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2022. godini iz programa EUREKA kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti. Partneri iz Hrvatske mogu ostvariti pravo na najviše 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte suradnje s međunarodnim partnerima.

Ciljevi programa su:

 • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
 • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i znanstveno istraživačkih organizacija i
 • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman

Prihvatljivi prijavitelji:

 • mala, srednja i velika trgovačka društva za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa
 • znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni  istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu
 • NAPOMENAobrti i fizičke osobe nisu opravdani prijavitelji!
 • Projektne prijave mogu obuhvaćati partnere iz svih EUREKA zemalja 

Budući da EUREKA projekte sačinjavaju međunarodne suradnje, minimalni broj zemalja uključenih u projekt su dvije zemlje članice inicijative. Partneri na projektu moraju biti iz najmanje dvije različite zemlje. Ako u Hrvatskoj ima više partnera, određuje se glavni hrvatski partner. Popis zemalja članica dostupan je na www.eurekanetwork.org.

Puna projektna dokumentacija sastoji se od:

 1. obrasca EUREKA Application Form – EAF
 2. konzorcijskog ugovora
 3. EUREKA POSLOVNOG PLANA – EPP zajedno s obveznim prilozima prema sadržaju Priručnika za prijavu u program EUREKA

Rok podnošenja prijava:  30. lipnja 2022. godine

Okvirni datum za ocjenu projektnih prijava i rang listu: 30. rujna 2022. godine

NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE: opisan na https://hamagbicro.hr/bespovratne-potpore/eureka/kako-se-prijaviti/ i Smjernicama za ispunjavanje prijave

Unutar EUREKA poziva, otvoren je i promotivni Zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u Dunavskoj regiji 2022. u kojem sudjeluju sljedeće zemlje: Austrija, Albanija, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska i Slovačka.

Financijska alokacija:

 • program financira 60% prihvatljivih troškova projekta za mikro i mala poduzeća, 50% prihvatljivih troškova projekta za srednja poduzeća i 40% prihvatljivih troškova projekta za velika poduzeća
 • iznos sufinanciranja za hrvatskog partnera može biti maksimalno 200.000 EUR po projektu. Model financiranja su bespovratna sredstva.

Opravdani troškovi: razvojne bruto plaće, razvojna oprema i sitni inventar, troškovi razvojnih usluga, razvojni troškovi putovanja, ostali razvojni troškovi.

Predviđeno trajanje projekata: trajanje projekata je ograničeno na maksimalno 36 mjeseci.

Poziv za podnošenje prijava za međunarodne suradničke projekte pronađite OVDJE.

Službena stranica Zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u Dunavskoj regiji 2022.: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/network-projects-danube-2022. 

Skip to content