Redea
Natječaji

OTVORENE PRIJAVE ZA NAGRADE NOVOG EUROPSKOG BAUHAUSA 2024. GODINE

Objavljeno 17.10.2023

Nagrađujući održivost, estetiku i uključivost, Nagrade Novog europskog Bauhausa se dobivaju kroz 4 kategorije:

  • Ponovno povezivanje s prirodom;
  • Vraćanje osjećaja pripadnosti;
  • Prioritiziranje mjesta i ljudi kojima je to najpotrebnije;
  • Poticanje dugoročnog i integriranog razmišljanja u industrijskom ekosustavu.

U svakoj od četiri kategorije utvrđuju se dvije paralelne natjecateljske skupine:

  • Skupina A: „Prvaci Novog europskog Bauhausa” koja će biti posvećena postojećim i završenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima te
  • Skupina B: „Zvijezde u usponu Novog europskog Bauhausa” koja će biti posvećena konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina.

Koncepti mogu biti u različitim fazama razvoja, od ideja s jasnim planom do razine prototipa.

Nagrade u iznosu do 30.000 EUR te komunikacijski paket koji će im pomoći u daljnjem razvoju i promicanju njihovih projekata primit će 20 dobitnika s najinovativnijim prijavljenim idejama i projektima.

Dobitnici će biti objavljeni na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Festivala Novog europskog Bauhausa, koji će se održati u Briselu od 17. do 21. travnja 2024. godine.

Prijave traju do 10. studenoga 2023. godine, a prijaviti se mogu koncepti i ideje, kao i već postojeći projekti. Prijavljuje se putem namjenske platforme.

Prihvatljivi su podnositelji zahtjeva svih nacionalnosti i podrijetla ako se njihovi koncepti i projekti provode u EU-u, na Zapadnom Balkanu ili u Ukrajini.

Sve pojedinosti o postupku prijave navedene su u Vodiču za prijavitelje koji je dostupan na svim jezicima EU-a i Zapadnog Balkana, kao i na ukrajinskom jeziku.

Više informacija možete pratiti i na sljedećoj poveznici OVDJE.

Skip to content