Redea
Novosti

OTVORENA E-SAVJETOVANJA U PODRUČJU POLJOPRIVREDE

Objavljeno 15.01.2021

Prestanak važenja Zakona o sustavu obrane od tuče
Na portalu esavjetovanja dostupan je novi Obrazac Prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona o prestanku važenja Zakona o sustavu obrane od tuče. Savjetovanje je otvoreno do 29.1.2021. a možete mu pristupiti OVDJE.
__________________________________________________________________________________
Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima
Na portalu esavjetovanja dostupan je Prijedlog pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih s pandemijom bolesti COVID-19.
Cilj Pravilnika je propisati provedbu mjera Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 te propisati uvjete prihvatljivosti, razdoblje i način podnošenja zahtjeva za potporu, administrativnu kontrolu, isplatu i povrat sredstava.  Savjetovanje je otvoreno do 20.1.2021. a možete mu pristupiti OVDJE.

__________________________________________________________________________________

Zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine

Na portalu esavjetovanja dostupan je Nacrt prijedloga Programa potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine.
Cilj ovog Programa je omogućiti potporu za trošak zbrinjavanja nusproizvoda nastalih u objektima za klanje životinja. Proizvođač nusproizvoda obvezan je za sakupljanje, preradu i spaljivanje nusproizvoda 1. i 2. kategorije koncesionaru platiti naknadu utvrđenu Pravilnikom o visini naknade za sakupljanje, preradu i spaljivanje nusproizvoda životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi. Savjetovanje je otvoreno do 13.2.2021. a možete mu pristupiti OVDJE.

Skip to content