Redea
Natječaji

EIT FOOD TEST FARMS

Objavljeno 27.02.2023

Program Test Farms temelji se na provedenom istraživanju među start-up tvrtkama iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje su navele postojanje poteškoća u pronalasku poljoprivrednih zemljišta gdje bi testirali i dokazali svoje inovacije te pristupili novim tržištima. Program je također osmišljen kako bi pridonio pametnoj revoluciji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Povezivanje tehnologije i novih metoda poljoprivrede sa sobom donosi priliku za održiviju poljoprivredu, povećanje prinosa, poboljšanje prehrane i upravljanje dragocjenim poljoprivrednim resursima.

Pozivaju se poljoprivrednici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva ili tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje se bave primarnom proizvodnjom hrane, za suradnju s inovativnim start-up tvrtkama iz Europe kojima će dati pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima ili postrojenjima u cilju testiranja i dokazivanja njihovih inovativnih rješenja.

Potencijalni prijavitelji trebaju dolaziti iz jedne od sljedećih regija:

  • Istočna/Srednja Europa: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Crna Gora, Poljska, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Ukrajina;
  • Južna Europa: Španjolska, Turska, Italija, Grčka, Portugal, Cipar.

Potencijalni prijavitelji mnogu ostvariti naknadu za sudjelovanje kako slijedi:

  • 1.500 eura naknade za tvrtke koje daju pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima i postrojenjima start-up tvrtkama („Test-bed“), a koji se odnosi na uspješno povezivanje sa start-up tvrtkama i testiranje inovativnih rješenja na određenim vrstama usjeva i životinja;
  • 5.000 eura naknade za tvrtke koje daju pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima i postrojenjima start-up tvrtkama („Test-bed“), a koji se odnosi na uspješno povezivanje sa start-up tvrtkama i testiranje inovativnih rješenja u postrojenjima za primarnu proizvodnju hrane.

Zainteresirani poljoprivrednici i proizvođači povezani s primarnom proizvodnjom hrane mogu svoje prijave podnositi od 10. veljače 2023. godine, a više informacija o samom natječaju možete vidjeti ovdje.

Skip to content