Redea
Natječaji

FOND ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA SUFINANCIRA PRISTUP PRAVIMA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Objavljeno 28.01.2022

Na inicijativu Europske komisije, EUIPO će i u 2022.g. provoditi novo izdanje Fonda za MSP-ove.

Nakon iznimnog uspjeha Fonda za mala i srednja poduzeća pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” EUIPO-a u 2021.g., i u 2022.g. otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Sredstva fonda su ograničena i biti će dostupna do iskorištenja.

Ukupna sredstva za 2022.g. iznose više od 47 mil eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za troškove usluge IP Scan-a, troškove registracije žiga i industrijskog dizajna (Voucher 1) i zaštite patenta (Voucher 2).

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJ: mala i srednja poduzeća

Samu prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni predstavnik malog i srednjeg poduzeća s područja Europske unije koji djeluje u njegovo ime. Sredstva će biti uplaćena direktno na račun poduzeća prijavitelja.

USLUGE KOJE SE POKRIVAJU:

  • IP scan,
  • troškovi registracije žiga i industrijskog dizajna,
  • zaštita patenta.

ROK ZA PRIJAVU: od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Odgovore na pitanja možete pronaći na internet stranici EUIPO.

Više informacija o uvjetima i kriterijima za podnošenje prijava možete vidjeti OVDJE.


DOPUNA

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru programa Ideas Powered for Business organizira informativni webinar o novom Fondu za mala i srednja poduzeća (SME Fund) u utorak, 1. veljače 2022.g. od 10.00 – 10.45 sati.

Stručnjaci iz EUIPO-a pružit će više informacija o prijavama, te predstaviti prednosti Fonda za mala i srednja poduzeća u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva. Za korisnike u 2022.g. dostupna su ukupna sredstva u iznosu većem od 47 mil Eura, a mogu se koristiti za djelomičnu naknadu troškova za usluge dijagnostike intelektualnog vlasništva poduzeća, troškova registracije žiga i industrijskog dizajna i zaštite patenta.

Prijave su dostupne na sljedećoj stranici EUIPO-a.

Skip to content