Redea
Novosti

OSIGURANJE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Objavljeno 27.02.2023

Na portalu eSavjetovanja dostupan je novi prijedlog Pravilnika o provedbi intervencije 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2027.

Na osnovu propisanih uvjeta iz Pravilnika objavit će se Natječaj za provedbu intervencije 76.01.

Savjetovanje je otvoreno do 24.2.2023., a možete mu pristupiti OVDJE.

IZMJENE IZRAČUNA VRIJEDNOSTI OSIGURANJA ZA KRUŠKU, JAGODU I AMERIČKU BOROVNICU

Ministarstvo poljoprivrede je u sklopu Strateškog Plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. –2027. nastavilo s provedbom intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ (dosadašnje mjere 17 iz PRR) kojom poljoprivrednici osiguravaju svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Za potrebe provedbe intervencije 76.01. Ministarstvo je izradilo izračune vrijednosti za biljnu i stočarsku proizvodnju po jedinici površine/grlu/komadu koji će se koristiti pri utvrđivanju maksimalne vrijednosti potpore.

Potencijalni korisnici se obavještavaju da je radi uočene greške, ispravljen izračun vrijednosti poljoprivredne proizvodnje za krušku, jagodu i američku borovnicu. Nove vrijednosti prosječne poljoprivredne proizvodnje možete pogledati u ažuriranom dokumentu na sljedećoj poveznici.

Skip to content