Redea
Natječaji

OPORAVAK OD COVID-19 KROZ ODRŽIVI RAST TURIZMA I POTPORA MALIM I SREDNJIM PODUZEĆIMA

Objavljeno 16.12.2021

U okviru Programa jedinstvenog tržišta objavljen je poziv Europske komisije „Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“ namijenjen malim i srednjim poduzećima u području turizma.

Cilj poziva je usmjeravanje oporavka turističkog ekosustava kroz potpore digitalnoj i zelenoj transformaciji turističkih tvrtki, a posebno malim i srednjim poduzećima kao i jačanje otpornosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u turizmu usvajanjem principa održivosti, inovacija i digitalizacije (npr. korištenje novih tehnologija, zelene nabave, korištenje podataka), stvaranje novih poslovnih modela baziranih na digitalizaciji, kružnom gospodarstvu, inspiriranih načelima klimatske neutralnosti, valorizacije biološke raznolikosti, društvene održivosti, poticanje prekogranične suradnje, učenje od drugih kroz primjere dobre prakse.

Na poziv se mogu javiti konzorciji od najmanje 5 i najviše 8 partnera iz 5 različitih prihvatljivih država koji će tijekom projekta poduprijeti najmanje 80 malih i srednjih poduzeća kroz sljedeće aktivnosti: diseminacija i komunikacija projekta; jačanje kapaciteta; izravna financijska potpora malim i srednjim poduzećima putem otvorenog poziva u obliku vaučera, bespovratnim sredstvima i/ili paušalnim iznosima; upravljanje projektima.

Natječaj je otvoren do srijede, 16. veljače 2022. do 17 sati.

Predviđeno trajanje projekta je od 25 do 36 mjeseci.

Ukupan proračun natječaja iznosi 12.420.000,00 eura dok potpora po pojedinom projektu iznosi između 900.000,00 i 1.200.000,00 eura.

Vodič za prijavitelje dostupan je OVDJE.

Više o natječaju možete pronaći na: https://bit.ly/3GFnWl5

Skip to content