Redea
Novosti

ODOBRENO 8 MIL. KUNA ZA SURADNJE S ORGANIZATORIMA SPORTSKIH DOGAĐANJA

Objavljeno 07.07.2021

Jučer, 6. 7. 2021., je održana 79. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća usvojili Odluku o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini.

Navedenom Odlukom odobren je iznos od 8.000.000,00 kuna bruto za provedbu navedenih suradnji s odabranim partnerima.

Iznos od 4,3 milijuna kuna odobren je za suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezom, a iznos od 3,7 milijuna kuna odobren je za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja.

Cilj dodjeljivanja sredstva je dovođenje velikog broja natjecatelja i publike kao i promocija i vidljivost  Hrvatske kao turističke zemlje kroz natjecanja i nastupe hrvatskih sportaša.

U kategoriji sportaša i sportskih saveza suradnja je odobrena s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom, hrvatskom judo reprezentacijom, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem, braćom Šimom i Mihovilom Fantela, Sandrom Perković, Tončijem Stipanovićem, Dinom Levačić i dr., dok je u kategoriji organizatora međunarodnih sportskih događanja suradnja odobrena za ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, CRO Race, Pannonian Challenge, WACT Zagreb 2021. Hanžekovićev memorijal i memorijal Ivana Ivančića i dr.

Usvojena je i odluka o produljenju prijava u kategoriji TOP događanja Poziva za iskazivanje interesa za marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2021. godini koji će biti otvoren od 7. do 21. srpnja 2021. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

Skip to content