Redea
Natječaji

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2.

Objavljeno 15.02.2021

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila drugi natječaj za provedbu podmjere 10.2. “Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 10.000.000,00 kuna, a prihvatljivi korisnici su javna tijela koja se bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 30.000 eura po pojedinoj aktivnosti, a intenzitet potpore je 100% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Korisnik koji se bavi očuvanjem životinjskih genetskih izvora mora posjedovati dokaz o obavljanju aktivnosti očuvanja životinjskog genetskog materijala izdanog od strane nadležnog ministarstva, imati odobren godišnji plan rada usklađen s Nacionalnim programom očuvanja izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja u Republici Hrvatskoj te imati pristup i mogućnost unosa u bazu podataka svih domaćih životinja i poljoprivrednika na nacionalnoj razini.

Zahtjev za potporu se sastoji od dva dijela i podnosi se u dvije faze. Prvi dio zahtjeva za potporu podnosi se od 12:00 sati 17. listopada 2019. – do 12:00 sati 31. listopada 2019. godine

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

PRVA IZMJENA NATJEČAJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredni, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je kako su dostupne prve izmjene Natječaja za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“.

Izmjene se odnose na rok zaprimanja zahtjeva za isplatu. Prema navedenim izmjenama, Korisnik je obvezan dostaviti Zahtjev za isplatu do najkasnije 30 dana od dana prihvaćanja Odluke o dodjeli sredstava.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content