Redea
Natječaji

OBJAVLJEN JE NATJEČAJ ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU PAMETNOG TURIZMA 2022.

Objavljeno 28.04.2021

Europska komisija pokrenula je natječaj za Europsku prijestolnicu pametnog turizma 2022. kojim se nagrađuju europski gradovi za izvanredne, inovativne i održive turističke prakse.

Inicijativom se želi ojačati inovativni razvoj turizma u europskim gradovima i njihovoj okolici te povećati njihovu atraktivnost radi boljeg gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Cilj inicijative je promovirati pametni turizam u EU, umrežiti gradove i olakšati razmjenu primjera dobrih praksi. Od gradova se traži da demonstriraju svoje inovativne turističke prakse u četiri područja: pristupačnost, održivost, digitalizacija, kulturna baština i kreativnost.

Prihvatljivi korisnici: gradovi s više od 100.000 stanovnika, a u zemljama  kojima nema grada s više od 100.000 stanovnika može se prijaviti grad s najvećim brojem stanovnika.

Rok za prijavu: 16. 6. 2021.

Komisija će organizirati uži izbor od najviše 7 gradova, koji će biti pozvani da svoju kandidaturu predstave pred Europskim žirijem, a koji će odabrati dvije europske prijestolnice pametnog turizma za 2022. godinu.

Više informacija o natječaju možete pogledati OVDJE.

 

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Skip to content