Redea
Natječaji

OBJAVLJEN JE NATJEČAJ ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU PAMETNOG TURIZMA 2022.

Europska komisija pokrenula je natječaj za Europsku prijestolnicu pametnog turizma 2022. kojim se nagrađuju europski gradovi za izvanredne, inovativne i održive turističke prakse.

Inicijativom se želi ojačati inovativni razvoj turizma u europskim gradovima i njihovoj okolici te povećati njihovu atraktivnost radi boljeg gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Cilj inicijative je promovirati pametni turizam u EU, umrežiti gradove i olakšati razmjenu primjera dobrih praksi. Od gradova se traži da demonstriraju svoje inovativne turističke prakse u četiri područja: pristupačnost, održivost, digitalizacija, kulturna baština i kreativnost.

Prihvatljivi korisnici: gradovi s više od 100.000 stanovnika, a u zemljama  kojima nema grada s više od 100.000 stanovnika može se prijaviti grad s najvećim brojem stanovnika.

Rok za prijavu: 16. 6. 2021.

Komisija će organizirati uži izbor od najviše 7 gradova, koji će biti pozvani da svoju kandidaturu predstave pred Europskim žirijem, a koji će odabrati dvije europske prijestolnice pametnog turizma za 2022. godinu.

Više informacija o natječaju možete pogledati OVDJE.

 

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Skip to content