Redea
Natječaji

NPOO: RAZVOJNO ISTRAŽIVAČKE POTPORE

Objavljeno 12.01.2023

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je natječaj za Razvojno istraživačke potpore sa svrhom povećanja međunarodne atraktivnosti, prepoznatljivosti i vidljivosti hrvatskog istraživačkog sustava kroz provođenje programa koji podržava sustav razvoja karijere i napredovanja u hrvatskim istraživačkim organizacijama.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 17. 1. 2023. godine, a rok za podnošenje projektnih prijava je 17. 4. 2023. godine.

Posebni ciljevi Poziva

  1. Razvoj kapaciteta mladih istraživača;
  2. Povećanje međunarodnog iskustva mladih istraživača;
  3. Poboljšanje tržišne spremnosti rezultata istraživanja i razvoja.

Predmet Poziva

Predmet Poziva je dodjela potpora za razvoj vrhunskih mladih istraživača na način da im se omogući da samostalno vode istraživačke projekte. Podupiru se projekti vrhunskih mladih istraživača odnosno voditelja istraživačkog projekta (višeg asistenta ili docenta) koji je završio doktorski studij prije najmanje 2 do najviše 7 godina.

Kroz dodjelu potpore mladim istraživačima želi se doprinijeti uspostavi samostalnih istraživačkih grupa koje će biti međunarodno prepoznate ili biti usmjerene na razvoj inovacija koje će biti prenesene u hrvatsko gospodarstvo. Istraživački tim koji će se financirati sastojat će se od voditelja projekta zaposlenog na instituciji Prijavitelja i do četiri mlada istraživača koji pohađaju doktorski studij ili su doktorirali prije najviše 7 godina (asistenti, viši asistenti ili docenti). Potpora potiče mlade istraživače na usavršavanje u istraživačkim, upravljačkim i ostalim vještinama te na stvaranje mreža i kontakata, posebice u suradnji s istraživačima iz inozemstva ili poslovnog sektora. Voditelj projekta mora pokazati prijašnju istraživačku izvrsnost, kreativnost i/ili prijašnji uspjeh u području razvoja istraživanja i inovacija.

Ukupna bespovratna sredstva: 10.020.572,04 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 400.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 750.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva: Znanstvenoistraživačke institucije

Način podnošenja prijave: sustava eNPOO u elektroničkom obliku.

Više informacija, upute za prijavitelje, prijavni obrasci te prilozi prijavi nalaze se OVDJE.

Skip to content