Redea
Natječaji

NOVI NATJEČAJI ZA MJERU 21 ZA MSP-OVE I POLJOPRIVREDNIKE

Objavljeno 30.03.2021

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva nova natječaja za provedbu Mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“.

Natječaj za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“  – „POLJOPRIVREDNICI“.

  • Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici koji se bave biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva i ispunjavaju druge uvjete Natječaja;
  • Korisnici moraju biti upisani u Registar poreznih obveznika zaključno s 31. prosinca 2019.
    godine
  • Maksimalni iznos potpore za poljoprivrednike iznosi 863,30 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Natječaj za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“  – „MSP-ovi“

  • Prihvatljivi korisnici su MSP-ovi u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mlijeka, mesa, voća, povrća,  aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, stočne hrane, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda.
  • Korisnici moraju biti upisani u Registar poreznih obveznika zaključno s 31. prosinca 2019.
    godine
  • Maksimalni iznos potpore za MSP-ove iznosi 595,00 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Obje potpore korisnicima se isplaćuju na temelju Zahtjeva za isplatu potpore koji se popunjava u elektroničkom obliku putem AGRONET-a.

Rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od 30. ožujka 2021. godine od 12:00 sati do 13. travnja 2021. godine do 12:00 sati.

Natječaj i ostale informacije možete vidjeti OVDJE.

Skip to content