Redea
Natječaji

NOVI EUROPSKI BAUHAUS – OBJAVLJENI NOVI NATJEČAJI

Objavljeno 07.03.2023

U sklopu programa Obzor Europa objavljen je Natječaj Urbano ozelenjivanje i renaturalizacija u funkciji urbane regeneracije, otpornosti i klimatske neutralnosti kojim se promiče primjena Načela Novog europskog Bauhausa.

Ciljevi projekta:

  • Podizanje društvene svijesti o ranjivostima urbanih klimatskih uvjeta
  • Poboljšanje kvalitete života i zadovoljstva građana
  • Povećanje udjela novostvorenih i/ili obnovljenih javnih zelenih površina
  • Urbana regeneracija u okviru ozelenjivanja i renaturalizacije sa svrhom smanjenja onečišćenja i ublažavanja klimatskih promjena

Prihvatljivi prijavitelj je svaki pravni subjekt bez obzira na mjesto osnivanja, uključujući pravne subjekte iz nepridruženih trećih zemalja ili međunarodnih organizacija (uključujući međunarodne europske istraživačke organizacije).

Raspoloživa sredstva natječaja iznose 40.000.000 eura te se očekuje financiranje četiri projekata, a iznos po projektu se kreće između 10.000.000 i 12.000.000 eura.

Rok za podnošenje prijava je 27. travnja 2023. godine, 17.00h (CET Brussels).

Ostale informacije, uvjete i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

 

Primjeri priuštive stambene četvrti  (Affordable Housing District Demonstrator)

Proračun: 10 milijuna eura

Rok za prijave: 20. travnja 2023.

 

Rute Novog europskog Bauhausa (New European Bauhaus Routes) – poziv za mlade!

U sklopu programa Erasmus+ pokrenuta je inicijativa DiscoverEU koja mladima omogućuje putovanje Europom i stjecanje novih vrijednih iskustava. Cilj ove akcije jest upoznavanje europske povijesti i kulturne baštine te poticanje društvene kohezije i osjećaja pripadnosti Europskoj uniji.

Svake godine održavaju se dva kruga prijava, a prijaviti se mogu osobe rođene između 1. srpnja 2004. i 30. svibnja 2005. godine (18 godina), državljani jedne od država članica EU-a ili trećih zemalja pridruženih programu Erasmus+.

Rute NEB-a uključuju barem jedan grad u kojem je realiziran projekt koji ispunjava vrijednosti koje promiče NEB.

Izabrani kandidati na raspolaganje dobivaju putnu iskaznicu putem koje ostvaruju popuste za posjete kulturnim ustanovama ili događanjima, aktivnosti učenja, sport, lokalni prijevoz, smještaj i hranu. NEB rutama može se putovati u trajanju od jednog do najviše 30 dana u razdoblju od 15. lipnja 2023. i 30. rujna 2024. godine.

Prijava je otvorena od 15. ožujka do 29. ožujka 2023. godine.

Ostale informacije možete pronaći OVDJE.

Skip to content