Redea
Natječaji

NATJEČAJ – PROGRAM BUSINESS DEVELOPMENT AND INNOVATION CROATIA

Objavljeno 30.11.2022

Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju je nešto više od šest milijuna eura! 

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa “Business Development and Innovation Croatia”, za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), objavljen je 23. studenoga 2022. godine, i bit će otvoren do 31. siječnja 2023. godine do 14:00 sati.

Program se financira iz Norveškog financijskog mehanizma  za razdoblje 2014-2021,  a upravitelj fonda je Innovation Norway. Glavni mu je cilj povećati konkurentnost hrvatskih tvrtki poticanjem stvaranja novih vrijednosti i održivog rasta te povećanjem profitabilnosti i novih zapošljavanja. Poticanjem projektne suradnje između hrvatskih i norveških poduzeća, kroz program se također želi potaknuti bilateralna suradnja između dviju država.

Glavni fokus programa su inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i plavi rast (pomorska industrija, plava energija, turizam malih razmjera i drugo).

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, “ozelenjivanje” postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i na razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Ukupni proračun ovog programa za razdoblje 2014. – 2021., iznosi oko 22 milijuna eura, od čega je u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

Više informacija kao i detaljne upute za prijave poduzetnika na natječaj te prijavni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama upravitelja fonda, Innovation Norway.

Uz navedena sredstva, potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji se planiraju realizirati u suradnji s norveškim partnerima na raspolaganju su i sredstva za putovanja, a detaljnije informacije o potpori dostupne su ovdje.

Kontakt za sve upite je putem elektroničke pošte  CRO.innovation@innovationnorway.no, uz napomenu kako je službeni jezik engleski.

 

Skip to content